Talomme Työterveyslaitoksen sisäilmatutkimuksessa

Passiivienergiatalossa on hyvä sisäilma ja siellä on hyvä asua. Olemme asuneet talossamme nyt kaksi lähes kaksi vuotta. Kokemuksemme ja myös kotonamme käyneiden kokemukset ovat hyvät. Energiaa kuluu asumiseen erittäin vähän. Lämpö on vakaa ja ilmastointi erinomaisesti.
Talomme valittiin yhdeksi kuudesta valtakunnalliseen lähes 2-vuotta kestävään sisäilmatutkimukseen. Vertailutaloja, eli ns. normitaloja, tutkimuksessa on yli kymmenen. Tutkimuksessa selvitetään jatkuvilla näytteenottajilla ( yksi 5 min välein ja kolme näytteenottajaa ½ tunnin välein) otettujen ilmanäytteistä mm lämpötilaa, kosketutta, hiilidioksiidia, muita asukkaiden, ruoanlaiton sekä rakenteiden jättämiä päästöjä ja hiukkasaineita. Talostamme tullaan tekemään mm. lämpökuvaus ja tiiveysmittaus. Tulokset julkaistaan mm. laboratoriotukloksina ja opinnäytetöinä. Tällaisen perustutkimuksen kautta saamme hyvää tietoa tervelliseen rakentamiseen ja asumiseen. Julkisemme tuloksia sivuillamme Työterveyslaitoksen ja VTT:n kanssa sopimassamme laajuudessa

Comments are closed.