Ikkuna ja oviaukot sähkö puukkosahalla

Talon läpöeristeenä on 260 mm:n alumiinipaperipintainen polyuretaani. Käsipistosahalla sahaaminen tuntui toivottomalta. Ostin sähköiseen puukkosahaan n 400 mm:n puuterän mutta se leprus minne sattui. Ostin sähkömoottorisahan eli ns. ketjusahan. Se toimi hyvi, mutta koko talo oli täynnä pölyä kun sähköketjusahan terä pyörii joko täysillä tai ei ollenkkaan. Ratkaisu löytyi puukkosahaan asennettavasta legaharkkoterästä. Sen liikeen nopeus voitiin sahassa säätää, saatiin tarkka sahaus kun käännettiin niinkuin ruuvia käänneitäsiin sahausurassa. 400 mm:n puukkosanan terä ei aivan yltänyt uretaanin läpi (sisäkuori 150 mm + polyuretaani 260 mm = 410 mm), mutta pistosahalla lopun sahaaminen oli helppoa. Tässä SPU:lle kehitämisen paikka; vielä pitempi jäykkä isohampainen terä puukkosahaan

Comments are closed.