Yläkerran seinät Walltekista kahdessa päivässä

Seinien asentamista varten kiinnitimme lattiaan ja kattoon ohjarilankut. Täytimme naaraspontin asennusohjeen mukaisella muurauslaastilla ja samaa laastia laitoimme lattialle. Nostimme elementin n. 45 asteen kulmaan. asensimme etu-ulkonurkan alle n 1 cm vahvuisen kiilan ja notimme elementin pystyyn, kiinni ylä- ja alaohjaripuhun sekä betonista ulkoseinää. Seuraava samalla lailla kiila ulkonurkkaan jolloin se painoi elementtiä ohjaripuita ja edellistä elementtiä vasten. Muuta tukea ei tarvittu. Oven ylityksissä käytimme 10 mm:n harjaterästä ja tukikehikkoa sekä sisäpuolle seinäelementteihin kiinnitettyjä pystysauman ohjauslautoja. Ovikkehikon päälle harjateräs, päät viereisen elementtien kyljistä sisään, muurauslaastia, elementti, naaraspontti alaspäin, päätysaumat kauhalla täyttäen ja hyvä tuli. Se mikä oli suuri ongelma oli suunnaton timattiterän aikaan saama leikkauspöly. koska jouduimme katkaisemaan elementit sisällä, koko talo oli elementin katkaisun jälkeen täynnä kivipölyä. Kysyimme neuvoa rakennusliikkeiltä, Ramirentististä jne. mutta muuta neuvoa emme saaneet kuin; katkaise ulkona. Alakerran elementtien asennusta varten ostan IKH:lta teräksisen puruimurin. Sahaamme lähellä ovea ja kokeilemme imeä kivipölyn pois ja puhaltaa sen pihalle.

Comments are closed.