Vesi- ja lattielämmityksen jakotukkien syöttöputket polyuretaaniin

08.01.2010 Odottamaton ongelma oli suojaputkessa olevien vesijohto- ja lattialämmityksen jakotukeille menevien syöttöputkien upottaminen 200 mm vahvaan alapohjan polyuretaanieristeeseen. Kokeilimme polttorautaa, eristeen alumiinipinta muodosti oikosulun. Poistimme alumiinipinnan savu oli vankka ja käry kaamea. Kokeilimme yläjyrsintä ja koko paikka oli pölyn peitossa. Pyöritimme akkuporalla 30 mm:n jyrsintetää, poranterää jne mutta kun kunnon uraa ei tullut. Teimme lopulta urat sähköpuukkosahalla (rosvosaha) ja urakavavien pohjat pistolapiolla ja puukolla. Tässä on tuotekehityksen paikka. Kylmävesiputket asensimme lämpöeristekerrosten väliin, emme hiekkaan, jotta kaikki putket kulkisivat myöskin alapohjassa alimman höyrysulkukerroksen yläpuolella. Tänän mennessä meillä on mennyt 160 pulloa Hilti vaahtoa.

Comments are closed.