Posts belonging to Category SeinätYläkerran seinät Walltekista kahdessa päivässä

Seinien asentamista varten kiinnitimme lattiaan ja kattoon ohjarilankut. Täytimme naaraspontin asennusohjeen mukaisella muurauslaastilla ja samaa laastia laitoimme lattialle. Nostimme elementin n. 45 asteen kulmaan. asensimme etu-ulkonurkan alle n 1 cm vahvuisen kiilan ja notimme elementin pystyyn, kiinni ylä- ja alaohjaripuhun sekä betonista ulkoseinää. Seuraava samalla lailla kiila ulkonurkkaan jolloin se painoi elementtiä ohjaripuita ja edellistä elementtiä vasten. Muuta tukea ei tarvittu. Oven ylityksissä käytimme 10 mm:n harjaterästä ja tukikehikkoa sekä sisäpuolle seinäelementteihin kiinnitettyjä pystysauman ohjauslautoja. Ovikkehikon päälle harjateräs, päät viereisen elementtien kyljistä sisään, muurauslaastia, elementti, naaraspontti alaspäin, päätysaumat kauhalla täyttäen ja hyvä tuli. Se mikä oli suuri ongelma oli suunnaton timattiterän aikaan saama leikkauspöly. koska jouduimme katkaisemaan elementit sisällä, koko talo oli elementin katkaisun jälkeen täynnä kivipölyä. Kysyimme neuvoa rakennusliikkeiltä, Ramirentististä jne. mutta muuta neuvoa emme saaneet kuin; katkaise ulkona. Alakerran elementtien asennusta varten ostan IKH:lta teräksisen puruimurin. Sahaamme lähellä ovea ja kokeilemme imeä kivipölyn pois ja puhaltaa sen pihalle.

Miten Walltekit ylös

28.01.2010 Kun olimme saaneet walltekit sisälle pinoon, kysymys kuului miten samme ne ylös. Yksi 92 cm vahva, 300 mm leveä ja 2,9 m pitkä Walltek elementti painaa n 60 kg. Lisäksi ne on nostettava syrjällään, jotteivät katkea. Ratkaisuksi tuli halvan vaijerivinssin ostaminen (2 tn sähkövintturi Puuilo n 160 €). Avasimme korkean olohuonetilan 2- kerroksen suojalattiaa, teimme vintturille pukin ja nostimme aukosta
2-lavallista, 32 kpl elementtejä ylös. Homma meni nopesti ja hyvin.

Walltek – elementeistä väliseinät

28.01.2010 Päätimme aikanaan, että talossamme ei ole tilaa homeelle. Alakerran kaikki seinät ovat kiveä; makkuuhuoneen betonielementtejä, saunan ja pesuhuoneen ns. pitkäseinä on kantava betonilementtiseinä. muut seinät teemme Walltekista. Yläkerran kylpyhuoneen seinät ja yläaulan seinän päätimme tehdä myös walltekista. Eli vain yläkerran kahden makuuhuoneen ja vaatehuoneen seinät ovat kertopuurunkoisia.
Waltekit saimme sisälle nostamalla ne kuljetuslavoillaan trukin jatkopiikeillä kuistin ikkunasta niin, että ne voitiin siitä nostaa yksitellen lattiallle.